Thursday 26 November 2009

Weed Wars II: The Brabo's Strike Back

Neem een willekeurige buitenlander. Nee, geen kansenachmed uit Zuid-Oost, iemand die buiten Nederland woont. Vraag hem/haar 3 dingen te noemen die hij/zij met Nederland associeert. Dit zult u horen:

1. Drugs
2. De Wallen
3. Kaas/Klompen/Oranje/iets anders 'fatsoenlijks'

Tenminste, nu nog wel. Over enkele jaren is het echter uit met punt 1 en 2. Hoewel Gouda ondertussen een soort piratenloos Somaliƫ aan het worden is, heeft onze wereldvreemde struisvogelpremier besloten dat het omleggen van de Amsterdamse betaalwipperij en wietbranche toch zijn prioriteit verdient. Terwijl we dagelijks 800.000 euro uitgeven om te doen alsof we bij de grote jongens in Afgaanistan horen, lijkt het de bibbergristenen in Den Haag een goed idee om onze twee belangrijkste toeristenattracties (fuck you, Keukenhof!) aan banden te leggen.

OK, dit is niet echt nieuws. De Staphorster fatsoensmaffia is al een goed half jaar met deze economische harakiri bezig. Wat het opmerkelijk maakt is dit: www.cestfini.be. Kijk eerst even rond, daarna vertel ik u wat er hier aan de hand is.

Gelezen? Verbaast en in de war? Mooi. Wat we hier hebben is in essentie een simpel persbericht: de gemeentes Bergen op Zoom en Roosendaal hebben hun koffieshops dichtgegooid en willen geen roodgeoogde Belgische drugstoeristen meer hebben. Okee, fair enough, wist niet dat er uberhaupt toeristen naar Bergen op Daal en Rosenzoom komen maar als ze die niet willen is dat hun zaak. Was het echter nodig om Michael Bay en Steven Spielberg in te huren om dat aan de rozigeren onder onze zuiderburen te vertellen?

Ik neem het terug. De lay-out zou van een Bay/Spielberg-film kunnen zijn, het filmpje zelf is een soort Jostiband-reenactment van een sketch uit Koefnoen. Wat een droevige debielenkermis. En nog pure fictie ook: wanneer was de laatste keer dat u een Nederlandsche politieman zag die met iets anders bezig was dan scootertonnies pesten of auto's flitsen?

Nog meer opmerkelijks? Ja. Je moet een code invoeren om de volledige versie van deze tenenkrommende CDA-propaganda te mogen aanschouwen. Hoe krijg je die code? Die moet je zoeken! Het is een speurtocht! Serieus, welke zwakzinnige faalaap heeft dit in elkaar gedraaid? Als ik in een van die twee troosteloze doorzonoorden zou wonen, was ik nu met jeukende handen op weg naar het gemeentehuis geweest.

Even samenvatten: B op Z en RD willen geen stonede Belgen meer hebben en hebben hiervoor kennelijk miljoenen belastingpoet aan een rammend krom filmpje uitgegeven. Maar voordat Polleke en Jean-Marie dit verheffende stukje cinema mogen aanschouwen, moeten ze eerst met hun stonede kopkes op een fakking SPEURTOCHT. Nou weet ik dat de Vloamingen en Woalen een beetje een reputatie voor domheid hebben, maar om ze daarom als een achtergebleven kleuterklas aan te spreken? Niet helemaal chic, Rozen op Zoom.

Uiteindelijk vond Jean-Marie de code, aanschouwde het stukje mongolentheater en bracht met een traan in zijn oog de ernstige boodschap over aan ons Pol. Polleke keek hem niet begrijpend aan, haalde zijn schouders op en antwoordde, in zijn beste Hans Teeuwen, "Who gives a fuck? Ik kom daar nooit!"

No comments:

Post a Comment